Szkołę obsługuje Firma Cateringowa:
Aktualne Menu Obiadowe:
MENU 06.05–10.05.2019 |
|
---|---|
Poniedziałek |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty 250 ml Spagetti bolognesse 100 g Makaron 100g Kompot owocowy bez cukru 150 ml |
Wtorek |
Zupka grysikowa 250 ml Gulasz wieprzowy z warzywami 100 ryż 100 Kompot owocowy bez cukru 150 ml |
Środa |
Tradycyjna zupka kalafiorowa 250 ml Krokiet z mięsem 150 g Surówka z białej kapusty 50g Kompot owocowy bez cukru 150 ml |
Czwartek |
Barszcz biały z ziemniakami 250 ml Gołąbki niezawijane z sosem pomidorowym 100g Ziemniaki gotowane 100g Kompot owocowy bez cukru 150 ml |
Piątek |
Krem z brokułów 250m ml Delikatne pieczone filety rybne 60 g, ziemniaczki gotowane 100g, surówka z kiszonego ogórka 50 g Kompot owocowy bez cukru 150 ml |
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut). 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, , Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
SMACZNEGO!