Szkołę obsługuje Firma Cateringowa:

 Krótka informacja o firmie

Aktualne Menu Obiadowe:

  MENU  08.04–12.04.2019

Poniedziałek

Rosolnik  
Spagetti bollognesse
,  Kompot owocowy bez cukru 250 ml
1,3,

Wtorek

Barszcz czerwony z ziemniakami   
Pulpety wieprzowo-cielęce sosie ziemniaczki sałatka z kapusty pekińskiej
Kompot owocowy bez cukru

Środa

Pomidorowa z ryżem
Pierogi z mięsem surówka z  marchewki i jabłuszka
Kompot owocowy bez cukru.

Czwartek

Zupa jarzynowa z fasolką szparagowa   
Kotlet drobiowy ziemniaki surówka colesław  
Kompot owocowy bez cukru

Piątek

Kalafiorowa  z ziemniakami
Filety rybne pieczone na parze ziemniaczki gotowane, surówka z kapusty kiszonej i marchewki 1
Kompot owocowy bez cukru
4

 Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut). 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, , Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

SMACZNEGO!