Szkołę obsługuje Firma Cateringowa:

 Krótka informacja o firmie

Aktualne Menu Obiadowe:

  MENU  01.04–05.04.2019

Poniedziałek

Tradycyjny krupnik 250 ml
Leczo warzywne z kiełbaską kasza  Kus Kus  200 g
Kompot wieloowocowy 150 ml

Wtorek

Zupa ogórkowa  z ziemniakami    250 ml
Pieczeń rzymska  w sosie pieczeniowym   kasza gryczana  100 g buraczki gotowane na parze  Kompot owocowy 150 ml

Środa

Marchwianka  250 ml
Kluski śląskie  sos mięsny   150 g surówka z kapusty pekińskiej   50 g
Kompot owocowy 150 ml

Czwartek

Pomidorowa z ryżem    250 ml
Fingersy  drobiowe, 60  g  Ziemniaki  100 g surówka z białej kapusty  50 g
Kompot z owoców 1,3

Piątek

Zupa fasolowa    250 ml
Pulpety rybne  w panierce    ziemniaki 100 g, glazurowana marchewka  50 g
Kompot owoców 1,3,4

 Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut). 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, , Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

SMACZNEGO!