Szkołę obsługuje Firma Cateringowa:

 Krótka informacja o firmie

Aktualne Menu Obiadowe:

  MENU  18.03–22.03.2019

Poniedziałek

Zupa koperkowa z ziemniakami  250 ml
Potrawka z kurczaka po hawajsku ryż
200 g
Kompot wieloowocowy 150 ml

Wtorek

Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym    250 ml
Gołąbki bez zwijania  60g w sosie pomidorowym, ziemniaki 100 g Kompot owocowy 150 ml

Środa

Zupa neapolitańska 300 ml
Pierogi kresowe 150 g surówka   100 g
3

Czwartek

Kapuśniak z kapusty kiszonej i  ziemniakami 250 ml
Kotlecik schabowy  60 g Ziemniaki 100 g marchewka z groszkiem 50 g
Kompot z owoców 150

Piątek

Barszcz ukraiński z Ziemakami 250 ml
Paluszki rybne 3 szt   ziemniaki 100 g, colesław 50 g
Kompot owoców 150 ml

 Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut). 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, , Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

SMACZNEGO!