Szkołę obsługuje Firma Cateringowa:

 Krótka informacja o firmie

Aktualne Menu Obiadowe:

  MENU  26.11–30.11.2018

Poniedziałek

Zupka warzywna z fasolką szpargową
Makaron penne z sosem bolognese z bazylią, surówka Kompot owocowy bez cukru

Wtorek

Żurek
 Pieczona pałeczka z kurczaka, ziemniaczki gotowane Kompot owocowy bez cukru

Środa

Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym  
Krokiety ze szpinakiem  surówka z marchewki  i jabłuszka
Kompot owocowy bez cukru.150ml

Czwartek

Zupa ogórkowa
Pulpety indyczo-cielęce z sosem marchewkowym, ryż, parzona czerwona kapusta z natką pietruszki
Kompot owocowy bez cukru 

Piątek

Delikatna zupa grochowa
Ryba pieczona w sosie beszamelowym , ziemniaczki  z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej
Kompot owocowy bez cukru

 Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut). 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, , Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

SMACZNEGO!