Szkołę obsługuje Firma Cateringowa:

 Krótka informacja o firmie

Aktualne Menu Obiadowe:

  MENU 08.10–12.10.2018

Poniedziałek

Zupa kalafiorowa z ziemniakami 250ml
Kolorowy kociołek z szyneczką wieprzową i warzywami, kasza pęczak 200g
 Kompot owocowy bez cukru.  150ml
1,3

Wtorek

Krem z białych warzyw 250ml
Pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie 60g z kaszą 100g buraczki gotowane 50g
Kompot owocowy bez cukru.
150ml

Środa

Zupa włoska 250ml
Krokiety, czerwona kapusta 50g
Kompot owocowy bez cukru.
150ml

Czwartek

Zupa neapolitańska 250ml
Pałka z kurczaka, ryż, mizeria.
Kompot owocowy bez cukru.
150ml
1,3,7

Piątek

Zupa zacierkowa 250ml
Paluszki rybne, ziemniaki z wody 100g marchewka gotowana na parze.
Kompot owocowy bez cukru.
150ml
4

 Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut). 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, , Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

SMACZNEGO!