Szkołę obsługuje Firma Cateringowa:

 Krótka informacja o firmie

Aktualne Menu Obiadowe:

  MENU 23.04–27.04.2018

Poniedziałek

Tradycyjny krupnik z ziemniakami  
Spaghetti carbonare z kurczakiem  
Kompot owocowy bez cukru

Wtorek

Zupa fasolowa bez zbielania
Sztuka mięsa  60 g w sosie warzywnym z kaszą jaglaną  
Kompot owocowy bez cukru

Środa

Zupa włoska
Kopytka z masełkiem bułeczką tartą  marchewka
Kompot owocowy bez cukru

Czwartek

Krem z marchii
Pieczone klopsy wieprzowe
z kaszą jęczmienna i surówka z pora
Kompot owocowy bez cukru

Piątek

Zupa ogórkowa z ziemniakami
Filet  (miruna ) w ziołach smażony z ziemniakami  surówka z kapusty kwaszonej
Kompot owocowy bez cukru

 Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut). 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, , Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

SMACZNEGO!