Szkołę obsługuje Firma Cateringowa:

 Krótka informacja o firmie

Aktualne Menu Obiadowe:

  MENU 19.02–23.02.2018

Poniedziałek

Tradycyjny krupniczek  
Makaron z sosem ratatule i warzywami
Kompot owocowy bez cukru

Wtorek

Krem z cieciorki i pomidorów  
Tradycyjny kotlecik schabowy, ziemniaczki gotowane , buraczki gotowane
Kompot owocowy bez cukru

Środa

Delikatny biały barszczyk z ziemniakami    
Pierogi ze szpikiem , colesław   
Kompot owocowy bez cukru

Czwartek

Krem z dyni z groszkiem ptysiowym
Rolada drobiowa w sosie własnym  ryż gotowany , warzywa po meksykańsku  
Kompot owocowy bez cukru 

Piątek

Delikatna zupka włoska
Ryba po grecku z duszonymi  warzywami (tilapia) , ziemniaczki gotowane, Kompot owocowy bez cukru

 Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut). 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, , Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

SMACZNEGO!