Szkołę obsługuje Firma Cateringowa:

 Krótka informacja o firmie

Aktualne Menu Obiadowe:

  MENU 22.01–26.01.2018

Poniedziałek

Tradycyjna zupka jarzynowa
Gulasz warzywno- mięsny  kasza gryczana  Kompot owocowy bez cukru

Wtorek

Kremowa zupa grochowa z ziemniakami   
Spaghetti z sosem marchewkowym  
Kompot owocowy bez cukru

Środa

Tomato bisque bez zbielania
Filet z kurczaka a’la gyros ziemniaki gotowane surówka z kapusty pekińskiej, koperku, z sosem tzatziki
Kompot owocowy bez cukru

Czwartek

Rosolnik z kaszą manną l
Quiche mięsno-brokułowe
Surówka colesław
Kompot owocowy bez cukru

Piątek

Zupa porowa przecierana z ziemniakami
Rybka w jarzynach  
ziemniaki
Kompot owocowy bez cukru

 Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut). 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, , Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

SMACZNEGO!