Szkołę obsługuje Firma Cateringowa:

 Krótka informacja o firmie

Aktualne Menu Obiadowe:

  MENU 18.12–22.12.2017

Poniedziałek

Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym 250 ml
Leczo warzywne z mięsem wieprzowym 100 g kasza kuskus 100 g surówka z białej kapusty marchewki i jabłka surówka 50 g
Kompot owocowy bez cukru 150 ml

Wtorek

Delikatna zupa grochowa z majerankiem 250 ml
Pieczona pierś z kurczaka w delikatnym sosie chrzanowym 60 g kasza pęczak 100 g marchewka gotowana na parze 50 g
Kompot owocowy bez cukru 150 ml

Środa

Ryżanka ze świeżym koperkiem
 250 ml
  Pierogi z mięsem 3 szt i masełkiem buraczki z jabłkiem i porem 50 g
Kompot owocowy bez cukru 150 ml

Czwartek

Zupa pomidorowa z makaronem i świeżą bazylią 250 ml
Pałeczka z kurczaka pieczona w glazurze miodowo-musztardowej 60 g ziemniaki gotowane 100 g surówka z kapusty pekińskiej ananasa, rodzynek i szczypiorki 50 g
Kompot owocowy bez cukru 150 ml

Piątek

Zupka brukselkowa 250m ml
Tradycyjny filet rybny 60 g, ziemniaczki gotowane 100g, surówka z kwaszonych ogórków 50 g
Kompot owocowy bez cukru 150 ml

 Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut). 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, , Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

SMACZNEGO!