Szkołę obsługuje Firma Cateringowa:

 Krótka informacja o firmie

Aktualne Menu Obiadowe:

  MENU  18.02–22.02.2019

Poniedziałek

Zupa ziemniaczana  250 ml Makaron 100 g z gulaszem wieprzowym z warzywami  100 g kompot 150 ml surówka 50 g 1,3,7,

Wtorek

Zupa-krem dyniowa z grzankami 300 ml  kotlet mielony 100 g ziemniaki 100 g buraczki 50 g kompot 150 ml 1,3,

Środa

Zupa fasolowa z ziemniakami, 250 ml  
Pyzy z mięsem 150 g
Colesław 50 g Kompot 150 ml  3,

Czwartek

Żurek z ziemniakami 250 ml Pałka z kurczaka 1 szt risotto z warzywami 100 g kompot 150 ml 1,3,

Piątek

Zupa pomidorowa z makaronem i natką,  250 ml  Filet z dorsza 60 gpieczony na parze  ziemniaki puree,100 g  surówka wielowarzywna, 50 g  kompot 150 ml
4

 Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut). 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, , Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

SMACZNEGO!