Szkołę obsługuje Firma Cateringowa:

 Krótka informacja o firmie

Aktualne Menu Obiadowe:

  MENU 21.05–25.05.2018

Poniedziałek

 Delikatny zupka jarzynowa
z fasolką szparagową  
Sos boloński z makaronem  
Kompot owocowy bez cukru

Wtorek

Wiosenną zupka szczawiowa
Delikatne kuleczki wieprzowe  w sosie pomidorowym z kaszą jęczmienną i surówką z młodej kapustki z koperkiem
Kompot owocowy bez cukru

Środa

Barszczyk ukraiński z młodych buraczków
Pierogi z owocami i śmietaną  
Kompot owocowy bez cukru

Czwartek

Domowa ryżanka   
Tradycyjny smażony kotlecik schabowy ziemniaczki gotowane, mizeria  
Kompot owocowy bez cukru

Piątek

Delikatna zupka wiosenna z młodą kapustką i koperkiem
Rybka pieczona w sezamie ziemniaczki gotowane marchewka  groszkiem
Kompot owocowy bez cukru

 Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut). 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, , Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

SMACZNEGO!