Szkołę obsługuje Firma Cateringowa:

 Krótka informacja o firmie

Aktualne Menu Obiadowe:

  MENU 15.10–19.10.2018

Poniedziałek

  Zupa koperkowa z ziemniakami
Spagett carbonare ,  

Wtorek

Zupka z dynii  
Filecik z kurczaka w panierce kukurydzianej, ziemniaczki gotowane z koperkiem surówka z kapustki pekińskiej
Kompot owocowy bez cukru.

Środa

Krem brokułowy  
Kluseczki z mięskiem szyneczki marchewka z jabłuszkiem
Kompot owocowy bez cukru.

Czwartek

Zupa pomidorowa  z ryżem
Tradycyjny kotlecik mielony ziemniaczki, brokuły
Kompot owocowy bez cukru.

Piątek

Krem z marchwi z grzankami    
Filet  z błękitka pieczony w ziołach ziemniaczki gotowane   suróweczka z kiszonej kapustki  .
Kompot owocowy bez cukru.

 Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut). 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, , Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

SMACZNEGO!